Бритиш Телеком (BT Group) ще съкрати 13 000 служители от

...
Бритиш Телеком (BT Group) ще съкрати 13 000 служители от
Коментари Харесай

Бритиш Телеком съкращава 13 хил. работни места и напуска лондонската си централа

" Бритиш Телеком " (BT Group) ще редуцира 13 000 чиновници от своя управителен екип през идващите три години и ще напусне централата си в Лондон в финален опит на най-голямата английска телекомуникационна компания да се възвърне след счетоводен скандал и утежняване на комерсиалната си активност, оповестява организация Ройтерс, цитирайки финансовите резултати на BT Group за последното тримесечие.

Главният изпълнителен шеф на British Telecom Гейвин Патерсън се пробва да задържи акционерите на компанията, запазвайки раздавания дял и се съгласи с нов проект за пенсионно обезпечаване като част от опита за модернизиране на някогашния държавен телекомуникационен монопол. Той съобщи, че преструктурирането, което следва след сложната за компанията 2017-а година, ще се концентрира върху главните услуги, нужни на потребителите и бизнеса.

BT Group, която е притежател на най-големия английски мобилен оператор EE, също по този начин разгласи, че ще наеме към 6 000 нови инженери и чиновници " на първа " линия във връзка с потребителските услуги, с цел да поддържа навлизането на оптични и 5G мрежи.

Планираното редуциране на 13 000 чиновници от своя управителен екип, което ще се окаже най-голямото в някогашния телекомуникационен монополисти от 2008-а година насам, ще спести разноски в размер на 1,5 милиарда паунда за идващите три години, оповестиха от компанията, а самото преструктуриране на компанията ще коства към 800 млн. английски лири.

Новата тактика на BT Group идва в миг, когато компанията разгласи спад с 3% до 5,967 милиарда паунда на приходите за последното тримесечие, като в това време главните приходи се покачиха по отношение на година по-рано с 1% до 2,083 милиарда паунда.

" Бритиш Телеком " уточни, че чака понижаване на главните доходи с 2% в границите на актуалната финансова година до края на март и съществена облага сред 7,3 и 7,4 милиарда паунда, което е под облагата от 7,5 милиарда английски лири през миналата година.

Инвеститорите реагираха отрицателно на финансовия доклад на BT Group, като днешната търговия на борсата в Лондон започва със спад на акциите на телекомуникационния колос с близо 8 на 100, което може да се окаже най-сериозното намаляване от януари 2017-а година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР