Британците трябва да очакват да им поставят и в бъдеще

...
Британците трябва да очакват да им поставят и в бъдеще
Коментари Харесай

Свиквайте с идеята за повторна ваксинация, каза британският премиер

Британците би трябвало да чакат да им слагат и в бъдеще ваксини против COVID-19, с цел да може да се реагира на разновидностите на новия ковид, съобщи през днешния ден министър председателят Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Докато по целия свят се организират акции за имунизация, откривателите изследват промени и усъвършенствания, с цел да ги създадат по-ефективни против новите разновидности на ковид, някои от които наподобява се популяризират по-бързо. Сред най-притеснителните за учените и здравните специалисти разновидности са английският, южноафриканският и бразилският, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че ще би трябвало да свикнем с концепцията за имунизиране и наново имунизиране през есента, до момента в който се изправяме против тези нови разновидности ", съобщи английският министър председател пред Народното събрание. По-рано тази седмица министърът на опазването на здравето Мат Ханкок сподели, че Англия е приела да купи 50 милиона нови дози ваксини, ориентирани особено против новите разновидности на COVID-19. Ръководителят на групата за проучване на имунизациите към Оксфордския университет съобщи през вчерашния ден, че към момента не е ясно дали светът се нуждае от нови ваксини, с цел да се оправи с разнообразни разновидности на новия ковид. Учените работят по нови ваксини, тъй че няма учредения за безпокойствие, увери той.

Ваксината, създадена взаимно от Оксфордския университет и компанията Астра Зенека (AstraZeneca), наподобява дава единствено лимитирана отбрана против леки и междинни форми на COVID-19, провокирани от южноафриканския вид, демонстрираха предварителните резултати от тестване. Астра Зенека обаче съобщи, че нейната ваксина може да отбрани хората против тежко протичане на болестта. Англия към този момент е сложила първа доза от разнообразни ваксини на над 12,6 милиона души и е на път да извърши поставената цел да ваксинира доникъде на този месец всички представители на най-уязвимите групи.
COVID-19 лиши живота на 2,34 милиона души по света от края на 2019 година, като Англия е една от най-тежко засегнатите страни и преди всичко по смъртност в Европа, с близо 114 хиляди умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР