Британците може да си отдъхнат: пенито остава. Правителството на Великобритания

...
Британците може да си отдъхнат: пенито остава. Правителството на Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания спаси своето пени

Британците може да си отдъхнат: пенито остава. Правителството на Англия имаше проект да се отърве от монетите от 1 и 2 пенса, само че благотворителните организации, страхувайки се, че ще изгубят огромен източник на доходи, и някои медии разкритикуваха остро концепцията и министърът на финансите Филип Хамънд даде назаден.

Подопечното му ведомство счита, че най-малките по стойност монети към този момент нямат финансова логичност. 60% от монетите от 1 и 2 пенса се употребяват единствено един път, споделят оттова, а в 8% от случаите те биват просто изхвърляни.

Всяка година Англия би трябвало да създава над 500 милиона монети, с цел да отговори на изгубването му и с цел да ги резервира в циркулация. Сегашното пени бе показано през 1971 година.

Идеята за премахването на най-дребните монети не е нова. Още през 1990 година това направи Нова Зеландия, като отстрани монетите от 1 и 2 цента. Австралия последва хода през 1992, а през 2012 година същото направи Канада.

Последният случай, в който Англия отстрани монета, бе през 1984 година, когато имаше половин пени. Инфлацията обаче го обезцени дотам, че към този момент струваше повече да бъде създадено, в сравнение с може да се закупи с него./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР