Британското правосъдие постанови вчера 12 години затвор за бръснар, изпратил

...
Британското правосъдие постанови вчера 12 години затвор за бръснар, изпратил
Коментари Харесай

13 г. затвор за лондонски бръснар, изпращал пари на Ислямска държава


Британското правораздаване постанови през вчерашния ден 12 години затвор за бръснар, изпратил на групировката " Ислямска страна " в Сирия хиляди лири от помощите за компании, отпуснати по време на епидемията от COVID-19, предадоха Франс прес и ДПА.

" Дано Аллах ви унищожи, ще се забележим на Страшния съд. Вие сте неверници и ще горите в пъкъла ", развика се 43-годишният Тарек Намуз към служителите на реда в съда, щом чу присъдата.

Мъжът - притежател на фризьорски салон в Западен Лондон - получил по време на пандемията от коронавирус финансова помощ от локалните управляващи. Обаче от ноември 2020 до май 2021, когато бил задържан, изпращал парите в Сирия.

Полицията съумяла да наблюдава парични преводи в размер на 11 280 лири (12 750 евро). Тарек Намуз обаче се похвалил на другар, който го посетил в пандиза, че е изпратил 25 000 лири (28 250 евро) на човек, който описал като " някогашен войник на ИД " и който можел да купи снайперски пушки за 2500 лири (2825 евро).

" Изобщо не съм изпращал такива пари ", сподели той на процеса. По време на следствието обаче Намуз съобщи, че е пращал средства " в помощ на бедните и нуждаещите се в Сирия ".

Той бе наказан и тъй като държал на запис в телефона си клипове с пояснения по какъв начин се вършат взривни устройства и по какъв начин се употребява нож при набези против хора. Освен това свалял от мрежата " Телеграм " агитация на ИД.

През 2014 година Намуз към този момент бил наказан на 10 години затвор за обезчестяване на 18-годишно момиче в притежаван от него лондонски пъб. През септември 2019 година той бил освободен условно, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР