Британското правителство в понеделник отхвърли искането на американския президент Доналд

...
Британското правителство в понеделник отхвърли искането на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Лондон отхвърли искането на Тръмп за джихадистите в Сирия

Британското държавно управление в понеделник отхвърли настояването на американския президент Доналд Тръмп да си прибере хванатите джихадисти, които лежат в сирийските затвори, и да ги съди вкъщи. Това съобщи AFP, представена от " Фокус ".
Френската организация напомня, че в неделя президентът на Съединени американски щати написа в Twitter, че Вашингтон „ желае от Англия, Франция, Германия и другите европейски сътрудници да си приберат 800 бойци от „ Ислямска страна “, които са хванати в Сирия, и да ги изправят пред съда “.
Говорител на английския министър председател Тереза Мей обаче съобщи, че джихадистите би трябвало да бъдат изправени пред съда в страните, където са направили закононарушения.
„ Чуждестранните бойци би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването в сходство с надлежния юридически развой в най-подходящата пълномощия “, подчертаха от " Даунинг стрийт " 10. „ Ако е допустимо, това би трябвало да бъде в района, където са осъществени закононарушенията “.
Говорителят добави, че Лондон продължава „ да работи тясно с интернационалните ни сътрудници по този въпрос “.
От няколко седмици съдружниците на Съединени американски щати разсъждават какво да вършат със своите бойци, хванати в разкъсваната от война страна от кюрдско-арабските „ Сирийски демократични сили “.
Неотложността на въпроса бе повдигната във Англия, откакто предходната седмица в сирийски лагер за бежанци се появи момиче от учебно заведение в Лондон, което се причисли към „ Ислямска страна “ през 2015 година
Шамима Бегум съобщи пред английски медии, че желае да се върне в Лондон, с цел да отгледа бебе, което е родила този уикенд.
Служители на английската сигурност обявиха, че не могат да блокират завръщането на Бегум, защото тя в никакъв случай не е била осъждана за закононарушения. Но те не изключиха опцията да я обвинят при идването ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР