Британското правителство смята да ограничи приема в английските университети. Решението

...
Британското правителство смята да ограничи приема в английските университети. Решението
Коментари Харесай

Великобритания ще ограничи приема в университетите

Британското държавно управление счита да ограничи приема в британските университети. Решението към момента не е оповестено публично, само че се поддържа от висшите учебни заведения, написа " Гардиън ".

Причината е отливът на задгранични студенти – главно от Китай, поради епидемията от ковид. Така в последните седмици от ден на ден английски университети снижават критериите за банкет, с цел да запълнят освободените от чужденците бройки. Това може да остави някои от висшите учебни заведения напълно без първокурсници за сметка на други. В същото време висшите учебни заведения на Острова са изправени пред съществени финансови проблеми поради загубата на доходи от такси от непознатите студенти.

Ограничаването на новоприетите студенти се чака да влезе в действие още за новата образователна година, което значи, че кандидат-студентите ще имат по-малък избор къде да аплайват, а някои, които към този момент са получили утвърждение, в последна сметка може да не бъдат признати.

Лимитите ще важат, както за студентите от Англия, по този начин и за тези от Европейски Съюз, в това число от България. От 2015 година приемът във висшите учебни заведения в Англия е свободен и се дефинира от управленията им, а не от държавното управление.

В момента английските университети изпитват финансови компликации поради епидемията от ковид. Те са изправени пред фрапантен спад на приходите от такси от задгранични студенти- главно от Китай, които бяха принудени да отсрочат ила да се откажат от образованието си на Острова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР