Британското правителство ще прекрати възможно най-бързо свободното движение на хора,

...
Британското правителство ще прекрати възможно най-бързо свободното движение на хора,
Коментари Харесай

Великобритания спира свободното движение на хора от ЕС

Британското държавно управление ще приключи допустимо най-бързо свободното придвижване на хора, в случай че Англия излезе от Европейския съюз без съглашение, заяви английското вътрешно министерство, представено от Ройтерс.

За избран временен интервал жителите на страните от Европейското икономическо пространство и членовете на фамилиите им, в това число жителите на Швейцария, ще могат да влизат както до момента в Обединеното кралство за визити, за работа или обучение, се споделя в декларация на вътрешното министерство. Но с цел да останат за повече от три месеца, те ще би трябвало да подадат заявление за " Временно позволение за престой на европейци ". За престой, по-дълъг от три години, европейските жители ще би трябвало да аплайват по бъдещата нова имиграционна система, учредена на подготовка и умения, която ще влезе в действие през 2021 година, се показва в декларацията, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид сподели пред в. " Файненшъл таймс ", че Англия незабавно ще вкара условие за визи за европейските жители за престой над три месеца, в случай че има Брекзит без съглашение. В подобен случай Обединеното кралство ще има цялостен надзор над границите си " за първи път от десетилетия ", добави той. След датата за Брекзит - 29 март, свободното придвижване на хора сред Обединеното кралство и Европейския съюз ще бъде прекъснато един път вечно и това ще бъде последица от резултата на референдума за Брекзит през 2016 година, сподели вътрешният министър.

Министерството не заяви какъв брой ще коства краткотрайното позволение за престой на европейци и визата. Те ще бъдат оповестени по-късно. Цените на сходни документи в този момент са сред 500 и 600 лири стерлинги, отбелязва ФТ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР