Британското правителство ще осигури директно финансиране в подкрепа на местните

...
Британското правителство ще осигури директно финансиране в подкрепа на местните
Коментари Харесай

Великобритания ще субсидира местни производители на полупроводници, за да засили развитието на сектора

Британското държавно управление ще обезпечи непосредствено финансиране в поддръжка на локалните производители на полупроводници, като част от тактиката си за стимулиране на бранша, трансформирал се в гръмоотвод за световната геополитика. Това са декларирали пред Блумбърг английски държавни чиновници, осведомени с въпроса.

Държавната финансовата поддръжка ще включва начален капитал за започващи компании, помощ за компании, искащи да разширят бизнеса си, както и даване на нови тласъци за частен рисков капитал, са показали държавните чиновници.

По думите им се чака членове на кабинета да основат работна група по отношение на развиването на бранша. Тя би трябвало да координира обществената и частната поддръжка за увеличение на производството на комплицирани полупроводници във Англия през идващите три години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Общата сума, с която ще се подтиква производството на микрочипове, не е контрактувана с финансовото министерство, само че се планува да доближи няколко милиарда лири.

Според новата тактика на Обединеното кралство общественото финансиране ще бъде обезпечено посредством съществуващи механизми, в това число посредством Британската бизнес банка (British Business Bank), национална организация за нововъведения " Иновейт Ю Кей " (Innovate UK) и Фонда за стратегически вложения за национална сигурност, са обяснили още държавните източници.

Сложните полупроводници се основават на разнообразни материали от обичайните силициеви чипове и се употребяват в по-нови технологии, каквито се употребяват при 5Джи мрежите и електрическите автомобили. Стремежът на Обединеното кралство е да развие локално произвеждане на полупроводници би повторил напъните на Съединени американски щати да лимитират износа на технологията за Китай, като попречи на Пекин да оказва напън върху бранша.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР