Британското правителство предупреди, че може да наложи отново блокада на

...
Британското правителство предупреди, че може да наложи отново блокада на
Коментари Харесай

Готвят нова блокада в цяла Англия заради COVID-19

Британското държавно управление предизвести, че може да наложи още веднъж обсада на национално равнище в цяла Англия за противопоставяне на епидемията от новия ковид, отбелязвайки, че процентите на хоспитализация се удвояват на всеки осем дни, предава " Франс прес ".

" Искаме да избегнем национална обсада, само че сме подготвени да го създадем , в случай че се наложи ", посочи английският здравен министър Мат Ханкок.

" Готови сме да създадем нужното както за отбрана на живота, по този начин и за отбрана на поминъка ", увери той, като предизвести за още локални ограничения, които ще се подхващат, откакто от през днешния ден бяха наложени ограничавания върху обширни територии в Североизточна Англия.

Англия е най-силно засегнатата страна в Европа от пандемията, като държавното управление записва близо 42 000 умряли от COVID-19. Броят на новозаразените доближава равнища, които не са виждани от април.

Ханкок сподели, че " също по този начин видяхме за жалост, че броят на хората, приети в болница с ковид, се удвоява почти на всеки осем дни , тъй че би трябвало да предприемем дейности ".

По-строги ограничения за обществени контакти, засягащи повече от 2 млн. души, влязоха в действие в Нортъмбърланд, Северен и Южен Тайнсайд, Нюкасъл на Тайн, Гейтсхед и окръг Дърам.

Съобщава се, че държавни учени са предложили цялостна обсада , която да влезе в действие в цяла Англия в границите на две седмици през октомври, с цел да съвпадне с ваканцията в британските учебни заведения.

Правителството се сблъска с остра рецензия тази седмица поради неуспеха да реализира системата за тестване и следене по международни стандарти, за която даде обещание, че ще бъде въведена през летните месеци.

Ханкок отбрани своята стратегия за тестване и съобщи, че държавното управление " прави всичко, което можем, за кавалерията, която е на хоризонта за имунизацията и всеобщите проби ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР