Британското правителство представи в парламента подробностите за бъдещите отношения между

...
Британското правителство представи в парламента подробностите за бъдещите отношения между
Коментари Харесай

Британското правителство представи плана си за отношенията с ЕС след Брекзит

Британското държавно управление показа в Народното събрание детайлностите за бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз след Брекзита на съвещание, което краткотрайно бе прекратено поради митинг на депутатите, съобщи Франс прес.

Планът, който бе утвърден от кабинета в петък, провокира оставките на двама министри и подхрани опити за протест в ръководещото болшинство. Когато министърът на Брекзита Доминик Рааб взе думата в Камарата на общините, с цел да показа Бялата книга за връзките с Европейски Съюз след Брекзита, депутатите шумно стачкуваха, че не са получили копия от документа, което принуди ръководителя на Народното събрание да прекъсне съвещанието за няколко минути.

След това Доминик Рааб показа проекта, който назова " реформаторски ". Според тази Бяла книга Лондон желае да се сътвори нова зона за свободен продан на артикули за поддържане на търговия " без търкания " от двете страни на Ламанша.

Тази зона за свободна търговия има за цел, посредством въвеждането на " опростена митническа договореност " , да се избегне " твърда граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия ". Такава граница е алена линия и за Лондон, и за Брюксел.



Секторът на услугите пък ще е предмет на ново съглашение, което ще даде на Англия " свободата да проправи личния си път в най-важните браншове на стопанската система си ". Правителството обаче признава, че при услугите такова съглашение ще сътвори повече бариери от сегашната обстановка и ще лиши финансовите институции от европейския им паспорт, който им разрешава да работят без ограничавания на континента.-->



Лондонското Сити съобщи, че това е тежък удар за този английски финансов център . Що се отнася до придвижването на хора, Лондон желае да се сътвори " нова рамка, която съблюдава английския граничен надзор ", като в същото време разрешава на жителите да отиват " в съответните си страни ".

Лондон прави и оферти за партньорство в региона на сигурността . Англия е подготвена да остане член на Европол и Евроюст и да изготви съглашения за съгласуваност по въпросите на външната политика и защитата. Сега разгърнатите " оперативни качества " от двете страни на Ламанша ще се запазят.

В рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел министър председателят Тереза Мей увери, че тези оферти дават отговор на вота на британците в поддръжка на Брекзита на референдума от юни 2016 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР