Британското правителство планира да премахне напълно тютюнопушенето сред младите хора

...
Британското правителство планира да премахне напълно тютюнопушенето сред младите хора
Коментари Харесай

Великобритания представи план за премахване на тютюнопушенето през 2040 г

Британското държавно управление възнамерява да отстрани изцяло тютюнопушенето измежду младежите още през 2040 година и в последна сметка да изкорени този табиет в цялата страна. Предложението, оповестено от министър-председателя Риши Сунак, ще направи противозаконна продажбата на тютюневи произведения на хора, родени на или след 1 януари 2009 година, като задачата е да се сътвори първото " потомство без тютюнев пушек ".

" Без забележителна смяна хиляди деца ще стартират да пушат през идващите години и вследствие на това животът им ще бъде пресечен ", съобщи Сунак в речта си на конференцията на торите в Манчестър в сряда.

" Искам да изградя по-добро и по-светло бъдеще за нашите деца, по тази причина желая да изкореня пушенето вечно ", съобщи министър-председателят, като добави, че препоръчаните ограничения ще значат, че " нашите деца в никакъв случай няма да могат да си купят цигара ".

Според държавното управление тютюнопушенето е " най-големият предотвратим палач " във Англия, като предизвиква всеки четвърти случай на рак и води до 64 000 смъртни случая годишно в Англия. Правителството съобщи, че препоръчаната мярка ще избави " десетки хиляди животи ", ще понижи разноските за опазване на здравето и ще подтиква стопанската система с до 85 милиарда паунда (103 милиарда долара) до 2075 година

Министърът на опазването на здравето Стив Барклай съобщи, че държавното управление ще се бори и с известността на изпаряването измежду децата, като ограничи ароматите и други маркетингови средства, които вършат този табиет прелъстителен за младежите.

Сара Уулнъу, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация Asthma + Lung UK, приветства проекта, като го назова " смяната в играта ", нужна за попречване на болесттите, породени от тютюнопушенето.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР