Британското правителство отново отстъпи пред кампанията на футболиста Маркъс Рашфорд

...
Британското правителство отново отстъпи пред кампанията на футболиста Маркъс Рашфорд
Коментари Харесай

Безплатна храна за учениците в Англия за коледната ваканция

Британското държавно управление още веднъж отстъпи пред акцията на футболиста Маркъс Рашфорд и ще обезпечи безвъзмездна храна за децата в учебните заведения в Англия за коледната почивка.

Премиерът Борис Джонсън се е обадил на нападателя на Манчестър Юнайтед, с цел да го осведоми за новите проекти в размер на 396 милиона паунда в поддръжка на плана.

Маркъс Рашфорд съобщи за медиите, че това ще усъвършенства метода на живот на близо 1,7 милиона деца, живеещи на прага на бедността.

Преди лятната почивка Рашфорд съумя да убеди министрите да запазят съществуваща стратегия за безвъзмездна храна в учебните заведения и през лятото в изискванията на пандемията, само че държавното управление по-късно отхвърли да я продължи и за останалите ваканции с аргумента, че заделените средства до момента по общини са задоволителни за решение на казуса.

Повече от 1 милион души подписаха петиция, стартирана от Рашфорд, с апел за пакет от ограничения, включващи безвъзмездна храна за по-бедните деца през учебните ваканции. Подобни помощни схеми бяха оповестени към този момент в останалите елементи на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР