Британското посолство в София разпространи разяснения относно допълнителни гаранции за

...
Британското посолство в София разпространи разяснения относно допълнителни гаранции за
Коментари Харесай

Великобритания успоки гражданите на ЕС и разясни статута им

Британското посолство в София популяризира уточнения по отношение на спомагателни гаранции за жителите на Европейски Съюз и членовете на техните фамилии , които държавното управление в Лондон планува с нов документ, като показва спомагателни детайлности за метода на действие на новата скица за споразумяване на статута им.

Молбите за престояване в Обединеното кралство след напускането на Европейски Съюз няма да бъдат отказвани за дребни механически детайлност и, а чиновниците, които преглеждат кандидатури, ще упражняват независимост на деяние, когато е подходящо. Очакваме множеството кандидатури да бъдат утвърдени.

Гражданите на Европейски Съюз също ще получат право на обжалване в сходство с техните сегашни права посредством Директивата за свободно придвижване , в случай че тяхната кандидатура е несполучлива.

В механически документ, изпратен до Европейската комисия в границите на договарянията, държавното управление акцентира по какъв начин новата система ще бъде рационализирана, евтина и лесна за прилагане, като жителите на Европейски Съюз са съветвани за нейния дизайн.

Министър-председателят Мей бе ясна, че отбраната на правата на жителите на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство, и на жителите на Англия в Европа са първият приоритет в договарянията . Тя сподели предишния месец, че съглашението ще бъде реализирано скоро.

Министърът по въпросите за Брекзит Дейвид Дейвис съобщи: " Ясно казахме, че отбраната на правата на жителите на Европейски Съюз е наш главен приоритет в договарянията. Те имат голям принос към нашата стопанска система и общество и ние не желаеме да има смяна вследствие на решението ни да напуснем Европейски Съюз. "

" Ще подкрепим всички, които желаят да останат и да получат организиран статут посредством нова, опростена система ", добавя Дейвис.

" Последният кръг на договарянията означи действителен прогрес в тази област и смятам, че документът, който публикувахме през днешния ден, може да улесни съглашението, от което се нуждаем, с цел да подсигуряваме правата на жителите на Обединеното кралство, живеещи в Европейски Съюз, и противоположното ", разяснява той.

 Англия чака множеството жители на Европейски Съюз да останат на Острова след Брекзит
Англия чака множеството жители на Европейски Съюз да останат на Острова след Брекзит

Очакваме множеството от случаите да бъдат утвърдени

Документът показва ангажимент :

- да се даде на европейските жители задоволително време да аплайват през 2-годишен интервал откакто напуснем Европейски Съюз, с цел да подадат молба за статут на уседналост.

-да се сведе до най-малко документалните доказателства, които претендентите би трябвало да обезпечат и които дават опция на работещите по случаите да се свържат с претендентите за решение на незначителни проблеми.

-да се поддържа цената на заявката на не повече от тази на английския паспорт.

-да се дава на жителите на Европейски Съюз законово право на обжалване в сходство с техните сегашни права посредством Директивата за свободното придвижване, в случай че тяхната молба бъде отказана.

-да се вземат решения само въз основа на критериите, посочени в съглашението за овакантяване на Европейски Съюз, без никаква независимост на преценка по други аргументи за отвод.

-да се вкара цифрова, опростена и лесна за потребление система за молби за кандидатстване за статут.

-да не се изисква от жителите на Европейски Съюз да имат цялостна здравна осигуровка или да дават пръстови отпечатъци.

-за по-опростен и по-евтин развой за тези, които към този момент имат документи за непрекъснато престояване.

Вътрешният министър Амбър Ръд к оментира: " Казах ясно, че жителите на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство, имат голям принос за нашата страна и желаеме те да останат. "

Ръд добавя, че " кандидатстването за установен статут ще бъде опростено, на ниска цена и цифрово и жителите на Европейски Съюз са съветвани по отношение на дизайна, с цел да се подсигурява, че той е елементарен за приложимост ",

" Знаем, че измежду жителите на Европейски Съюз има известно безпокойствие по отношение на метода, по който процесът на кандидатстване за установен статут ще се промени, тъй че се надявам, че този документ ще внесе в допълнение успокоение " , прибавя вътрешният министър.

В документа също по този начин се показва, че от претендентите ще бъде поискано да дават удостоверение за съдимост и да бъдат тествани в базите данни за сигурност в Обединеното кралство. Това е рационална мярка за запазване на страната от тези, които злоупотребяват с гостоприемството ни, като са направили тежки закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР