Британското министерство на вътрешните работи няма намерение да се поддава

...
Британското министерство на вътрешните работи няма намерение да се поддава
Коментари Харесай

Лондон няма да разреши на търсещите убежище да работят

Британското министерство на вътрешните работи няма желание да се поддава на настояванията търсещите леговище във Англия да могат да работят, до момента в който се преглеждат техните молби, обявиха от офиса на Прити Пател, съобщи БНР. Идеята не бе отхвърлена по-рано от министъра на правораздаването Доминик Рааб.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка паритя Киър Стармър, депутати от ръководещата Консервативна партия и благотворителни ортганизации, занимаващи се с бежанците, приканиха Хоум офис да разреши на към 70 000 лица, подали молби за леговище, да имат право на работа, откакто Доминик Рааб сподели, че не би имал нищо срещу смяна в наредбите, която може да помогне да се реши казуса с дефицита на работна ръка във Англия.

Източник от Хоум офис обаче реагира яростно на думите на Рааб с аргумента, че в случай че се разреши на търсещите леговище да работят, това ще се трансформира в подтикващ фактор за невиждана незаконна имиграция. Той оприличи сходна мярка като " стартиране на коне с каруци да препускат през закона ".

Според сегашните закони търсещите леговище на Острова нямат право на работа, въпреки и с доста дребни изключения, до момента в който се преглеждат техните случаи. През това време те напълно зависят от държавното управление за обезпечаване на краткотраен заслон и издръжка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР