Британското министерство на отбраната в ежедневния доклад на военното разузнаване

...
Британското министерство на отбраната в ежедневния доклад на военното разузнаване
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руско-беларуските учения не са подготовка за инвазия


Британското министерство на защитата в ежедневния отчет на военното разузнаване обръща внимание на обстоятелството, че предходната седмица Министерството на защитата на Беларус разгласи взаимни руско-беларуски тактически летателни учения, които ще се проведат в страната от 16 януари до 1 февруари, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Наблюдатели означиха идването в Беларус от Русия на 12 хеликоптера Ми-8, както и щурмови вертолети Ми-24 и Ка-52. Някои от тях са били обозначени със знака " Z ". Те са кацнали в авиобазата край Минск.

Разполагането на тези летателни средства най-вероятно фактически е военно обучение, съгласно английското разузнаване. Те не считат протичащото се за подготовка за спомагателни настъпателни интервенции против Украйна.

Въпреки че Русия поддържа огромен брой военни в Беларус, те се занимават главно с образование и е малко евентуално тези войски да бъдат употребявани за нахлуване в Украйна, се споделя в отчета.

На 8 януари Министерството на защитата на Беларус заяви, че авиационни елементи на въоръжените сили на двете страни ще проведат взаимни тактически летателни учения от 16 януари до 1 февруари, в които ще бъдат включени всички летища и полигони на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана. Ще вземат участие сили на въоръжените сили на Беларус.

По-рано Министерството на защитата на Беларус към този момент заяви за построяването на районна формация на белоруските и съветските войски и " мероприятия за бойна съгласуваност " на беларуските полигони, написа news.bg.

През декември беларуският водач съобщи, че суверенитетът и независимостта на Беларус са непоклатими, като в същото време увери, че " Беларус в никакъв случай няма да бъде зложелател на Русия ".

На 10 октомври Александър Лукашенко обяви началото на образуването на районна формация войски, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за основаването на групата е взето по време на договарянията с Владимир Путин.

Украинските власти предупреждават от месеци, че Беларус и Русия може да възнамеряват взаимно навлизане през северната граница на Украйна.

Руските сили използваха Беларус като плацдарм за провалената си офанзива против украинската столица Киев през февруари, а през последните месеци се наблюдава нарастваща вълна на взаимна военна интензивност.

В същото време, съгласно представители на украинските управляващи, те не разполагат с разследващи данни, които да демонстрират образуването на група войски, нужна за сходно навлизане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР