Британско-холандската компания Unilever, един от водещите в света производители на

...
Британско-холандската компания Unilever, един от водещите в света производители на
Коментари Харесай

Световен гигант при потребителските стоки отделя бизнеса си със сладолед в отделна компания

Британско-холандската компания Unilever, един от водещите в света производители на потребителски артикули, възнамерява да отдели бизнеса си със сладолед в обособена компания.

" Този ​​бизнесимамногоразличеноперативен модел и вследствие на това, Бордът на шефовете реши, че отделянето на сегмента за сладолед ще повлияе по най-хубавия метод на бъдещия напредък както на този бизнес, по този начин и на цялата компания ", се споделя в изказване на Unilever. Процесът ще стартира незабавно и ще завърши до края на 2025 година.

Приходите на Unilever от продажбите на сладолед през 2023 година са 7,9 милиарда евро. Подразделението има пет от 10-те най-популярни марки сладолед света, в това число: Wall`s, Magnum и Ben & Jerry`s.

След отделянето на бизнеса със сладолед, Unilever ще има четири сегмента: козметика, персонална хигиена, грижа за дома и хранителни артикули . Ръководството на компанията чака растеж на приходите в тези сегменти от 4-6% за годината и умерено нарастване на облагата.

Освен това, управлението на Unilever разгласи стратегия за възстановяване на продуктивността, посредством която ще спести към 800 милиона евро през идващите три години. Програмата включва въвеждане на нови технологии, стандартизиране на индустриалните процеси и основаване на оперативни центрове за повишение на успеваемостта. Въпросната стратегия може да засегне към 7500 чиновници на компанията по целия свят, работещи най-вече на офис позиции.

Пазарната капитализация на Unilever за последните 12 месеца се намали с 6,6%, до 96,4 милиарда паунда (122,4 милиарда долара).
 Как Unilever печели от инфлацията?
Как Unilever печели от инфлацията?

Цените ще се подвигат още, съгласно английската Unilever
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР