Британският вицепремиер Майкъл Гоув потвърди тази сутрин, че матурите и

...
Британският вицепремиер Майкъл Гоув потвърди тази сутрин, че матурите и
Коментари Харесай

Карантина! Отменят матурите и кандидатстудентските изпити в Англия

Британският вицепремиер Майкъл Гоув удостовери тази заран, че матурите и кандидатстудентските изпити в Англия ще бъдат анулирани поради пандемията от COVID-19. Това става откакто министър председателят Борис Джонсън разгласи нов локдаун в Англия, включващ затваряне и на учебните заведения.

В останалите елементи на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които имат лична политика в битката с вируса – съща са в действие локдауни.

Експертите са на мнение, че това е най-тежкият локдаун, налаган до момента.

Освен всички останали ограничаващи ограничения учебните заведения в Англия ще бъдат затворени доникъде на февруари. Това неотложно повдигна въпроса за матурите и изпитите.

Тази заран вицепремиерът Майкъл Гоув съобщи, че министърът на образованието Гавин Уилямсън в детайли ще осведоми Народното събрание на следващия ден за протичащото се в образованието, само че удостовери, че матурите и изпитите в Англия ще бъдат анулирани. И уточни, че държавното управление води диалози с изпитващия орган за намиране на опция за оценката допустимо най-бързо.

Гоув отбрани премиера Джонсън за смяната в позицията за учебните заведения, откакто в понеделник сутринта съобщи, че учебните заведения са изцяло безвредни, а вечерта ги назова „ вектори на разпространяването на вируса “.

Решението, сподели Гоув, е взето откакто здравните съветници на държавното управление са предложили локдауна, с цел да бъде избавено опазването на здравето от претоварване.

Мнозина показаха неразбиране от обстоятелството, че детските градини остават отворени.

Гоув не се ангажира с точна дата на привършване на локдауна, само че изрази оптимизъм, че при започване на март ще стартира облекчение на ограниченията. Той насочи и обръщение към британците да не пътуват, както вкъщи, по този начин и в чужбина, като добави, че по-късно през днешния ден ще бъдат оповестени нови ограничения по границите за прекъсване на разпространяването на вируса.

Междувременно от българското посолство в Лондон посъветваха водачите на камиони да следват настоящите инструкции в обществените мрежи за трафика през Ламанша.

Българското външно министерство предизвести българските водачи на Острова, че е наложително да си създадат бърз антигенен тест, с цел да могат да преминат на френския бряг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР