Британският вицепремиер Доминик Рааб подаде оставка. Причина - заключенията в

...
Британският вицепремиер Доминик Рааб подаде оставка. Причина - заключенията в
Коментари Харесай

Британският вицепремиер Доминик Рааб подаде оставка

Британският вицепремиер Доминик Рааб подаде оставка. Причина - заключенията в следствие по обвинявания за тормоз на подчинени, предоставено на премиера Риши Сунак. Източник от Даунинг стирйт побърза да посочи, че Риши Сунак не е изискал от Доминик Рааб да подава оставка.

" Определянето на прага за тормоз в това разследавне е толкоз невисок, че основава рисков казус. Това ще насърчи още подправени недоволства против министри и ще има вцепеняващ резултат върху тези, които движат смяната от името на вашето държавно управление и в последна сметка на английския народ “, твърди Рааб.

Вицепремиерът, който също е министър на правораздаването, постоянно е твърдял, че обвинеинята против него са безпочвени. Адвокатът, управлявал следствието – Адам Толи Кей Си – написа, че Рааб „ има мощни правила и се управлява от тях на процедура “. По думите му Рааб е припрян и работи дълги часове.

По-рано стана ясно още, че в случай че Рааб не бъде отхвърлен, ще последва вълна от оставки на чиновници в неговото министерство. Лейбъристите обявиха, че това е повторно, когато на министър от кабинета е " предоставена опция да подаде оставка " поради обвинявания в тормоз. Миналата година Гавин Уилямсън се отдръпна, вместо министър председателят да го уволни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР