Британският вариант на коронавируса, наричан Кент, който беше открит първоначално

...
Британският вариант на коронавируса, наричан Кент, който беше открит първоначално
Коментари Харесай

Учени: Новият вариант на коронавируса ще ни помете, ще продължи поне десетилетие

 Британският вид на ковид, именуван " Кент ", който беше открит в началото в едноименното графство, евентуално ще " опустоши " света и борбата с вируса ще продължи най-малко десетилетие, съобщи Ройтерс, базирайки се на ръководителката на стратегия за генетично наблюдаване.

" Вариантът " Кент " " опустоши " страната и евентуално ще се популяризира по света ", споделя Шарън Пийкок, шеф на консорциума Ковид-19 Джиномикс Ю Кей.

" Ако успеем да овладеем вируса или той самичък не мутира и престане да бъде болестотворен, тогава можем да спрем да се тревожим за него. Смятам обаче, мислейки за бъдещето, че с години ще се занимаваме с това, като съгласно мен ще мине най-малко десетилетие ", добавя Пийкок.

Коронавирусът погуби над 2,35 милиона души и прекатурна естествения живот наобратно за милиарди поданици на планетата. Няколко нови разновидността всред хиляди обаче породиха съществени паники и опасения, че имунизациите ще би трябвало да бъдат изменени и може да се наложи хората да бъдат ваксинирани в допълнение.

Шарън Пийкок отбелязва, че имунизациите до момента са ефикасни против разновидностите във Англия, само че позволява, че разновидностите биха могли да " подкопаят " имунизациите.

" Това, което ни тревожи е, че разновидността 1.1.7, който

циркулира от известно време и се предава по-лесно, стартира да мутира още веднъж. Новите разновидности биха могли да повлияят върху метода, по който се оправяме с вируса във връзка с имунитета и успеваемостта на имунизациите ", споделя Пийкок.

Особено тревожна съгласно учените е разновидността E484K, която поражда на шиповидния протеин на вируса. Тя се следи в английския вид на ковид, както и в южноафриканския и бразилския разновидности, които също провокираха интернационално безпокойствие.

Ваксините на " Пфайзер/Бионтех " и " Астра Зенека " обезпечават отбрана против главния английския вид на ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР