Британският външен министър Доминик Рааб обяви, че е привикал посланика

...
Британският външен министър Доминик Рааб обяви, че е привикал посланика
Коментари Харесай

Великобритания смъмри посланика на Китай за малтретиран британски дипломат

Британският външен министър Доминик Рааб разгласи, че е привикал посланика на Китай, с цел да " изразя нашето отвращение " поради хипотетичното малтретиране на някогашния английски консулски чиновник Саймън Ченг.

" Дадох да се разбере, че чакаме китайските управляващи да проверяват и да подведат под отговорност отговорните лица ", посочи Рааб пред " Уолстрийт джърнъл ".

По-рано американското издание заяви, че Саймън Ченг, някогашен чиновник в английското консулство в Хонконг, е твърдял, че китайската загадка полиция го е пребивала, лишавала от сън и го е оковала по време на разпит за деятелите, провеждащи митинги в Хонконг.

Хонконг е сцена на всеобщи митинги от началото юни, когато хората излязоха по улиците, с цел да стачкуват против законопроект за екстрадиция, който би разрешил да бъдат изпращани обвинени в закононарушения хора в континентален Китай, като законопроектът беше отдръпнат в последна сметка през октомври.

Пекин нееднократно е заявявал, че обстановката в Хонконг била резултат от външна интервенция във вътрешните работи на Китай и изрази цялостна поддръжка за дейностите на локалните управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР