Британският външен министър Борис Джонсън също подаде оставка днес, броени

...
Британският външен министър Борис Джонсън също подаде оставка днес, броени
Коментари Харесай

Британският външен министър Борис Джонсън също хвърли оставка

Британският външен министър Борис Джонсън също подаде оставка през днешния ден, броени дни откакто министър председателят Тереза Мей реализира мъчно единодушие от основните си министри за преговорната тактика на страната с Европейски Съюз по Брекзита, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден оставка подаде и министърът за Брекзита Дейвид Дейвис. Двамата министри са в различие с Тереза Мей по бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз след Брекзита, отбелязва Франс прес.

" Днес следобяд министър председателят одобри оставката на Борис Джонсън като външен министър. Приемникът му ще бъде разгласен скоро. Премиерът благодари на Борис за работата му ", се споделя в изказване на офиса на Мей.

В края на предходната седмица в. " Таймс " заяви, че  Мей е дала обещание на съдружниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, в случай че той се опита да подкопае преговорната позиция на държавното управление с Европейски Съюз, на фона на формалното известие от Даунинг стрийт, че английското държавното управление е постигнало обща позиция за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз след Брекзита.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР