Британският тютюнев гигант British American Tobacco (BAT) обяви, че планира

...
Британският тютюнев гигант British American Tobacco (BAT) обяви, че планира
Коментари Харесай

British American Tobacco съкращава 2300 работни места

Британският тютюнев колос British American Tobacco (BAT) разгласи, че възнамерява да редуцира 2300 работни места поради преструктуриране на бизнеса си, заяви Би Би Си. От BAT обявиха, че желаят да основат "по-ефективна, гъвкава и фокусирана " компания, която ще се концентрира върху електронните цигари и други нови категории артикули.

От компанията показаха още, че планът за ръководство на компанията ще бъде банален при проект, който ще бъде приключен всъщност до януари идната година. Говорител на British American Tobacco отхвърли да даде детайлности по отношение на работните места.

Компанията е със седалище в Лондон и има 55 000 чиновници по целия свят, с 55 заводи в 48 страни. Акциите на BAT се покачиха с 2,5% през днешния ден сутринта. "С фокус върху опростяването и премахването на управническите пластове се чака над 20% от управителните функции в организацията да бъдат наранени ", се споделя в известието.

Новият основен изпълнителен шеф Джак Боулс, който е на поста от пет месеца съобщи, че желае да "гарантира бъдеща просвета на напасване ". „ Моята цел е да следя смяната в растежа и доста да опростявам актуалните ни способи на работа и бизнес процеси, като в същото време отпущам дълготрайна устойчива възвръщаемост за нашите акционери. Това е жизненоважен първи ход за подкрепяне постигането на тези цели ", добави шефът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР