Британският регулатор на пазара за лекарства (MHRA) обяви нова проверка

...
Британският регулатор на пазара за лекарства (MHRA) обяви нова проверка
Коментари Харесай

Препарат за акне водел до самоубийства?

Британският регулатор на пазара за медикаменти (MHRA) разгласи нова инспекция на употребен от десетилетия лекарствен артикул за тежки форми на акне, откакто през предходната година 10 самоубийства в страната бяха свързани с приемането му от пациенти, оповестява " Дневник ".

Става дума за " Роакутан " на компанията " Рош ", който се предлага и в България. Той е извънредно средство " при риск да останат непрекъснати белези върху кожата ". " Ще приемате " Роакутан " при акне, което не се е подобрило след други типове лекуване срещу акне, в това число антибиотици и препарати за приложение върху кожата ", написа още в директива на български.

Листовката за " Роакутан " е цялостна с доста съществени предизвестия, в това число за това, че след края на приемането му всички останали капсули би трябвало неотложно да бъдат предадени на лекаря. Особено изчерпателни са предизвестията за резултата върху бременни, едно от които е да не се подарява кръв и 1 месец след приемането му, защото, в случай че се прелее, ще повреди плода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР