Британският производител Jaguar разработва нов голям кросоувър, който ще се

...
Британският производител Jaguar разработва нов голям кросоувър, който ще се
Коментари Харесай

Новият флагман на Jaguar ще е голям и скъп SUV

Британският производител Jaguar създава нов огромен кросоувър, който ще се появи на пазара след 2 години. Бъдещият флагман на марката ще се споделя J-Pace, като ще се предлага с хибридно задвижване, оповестява Autocar.

Автомобилът ще бъде издигнат на новата алуминиева платформа MLA, която ще се употребява и за петото потомство на Range Rover. Превижва се това шаси за бъде доста по-леко от сегашните платформи на английския производител D7 и D8. Дължината на кросоувъра ще е близо 5 метра, а размерът на багажника - 650 литра.



Към момента е известно, че J-Pace ще получи хибриден силов елемент, при който бензинов мотор ще задвижва предната ос, а електромотор - задната. Инженерите на Jaguar са се отказали от механично задвижване, като мястото на кардана ще бъде заето от блок акумулаторните акумулатори.

В гамата задвижващи елементи ще влезе и бензинов турбомотор с 6 цилиндъра, като и бензинови и дизелови мотори с 4 цилиндъра. Само на електричество хибридният J-Pace ще изминава към 80 км. Все още обаче не е ясно, дали новият флагман на британците ще се предлага и в напълно електрически вид.

Електрификацията е една от главните точки в проектите на Jaguar Land Rover, които плануват да оборудват всички свои модели с електрически или хибридни версии. Това ще стартира от 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР