Британският принц Уилям направи първата официална британска кралска визита в

...
Британският принц Уилям направи първата официална британска кралска визита в
Коментари Харесай

Принц Уилям с вълнение в палестинските територии: Вие не сте забравени

Британският принц Уилям направи първата публична английска кралска аудиенция в палестинските територии, като посети бежански лагер на окупирания от Израел Западен бряг и се срещна с палестинския президент Махмуд Абас, изразявайки вяра за мир, съобщи Ройтерс.
 
Уилям, който е втори в подредбата за заместничество на английския престол, бе посрещнат с държавни почести в Муката - резиденцията на палестинското държавно управление в Рамала, в това число с почетна рота и оркестър.
 Принц Уилям с неспокойствие в палестинските територии БГНЕС
„ Аз съм доста благополучен, че нашите две страни работят в такова тясно съдействие дружно. Налице са сполучливи образци в областта на образованието и филантропичната активност в предишното и дано по този начин да бъде и отсега нататък “, сподели принцът на палестинския президент.
 
Лондонският електронен вестник „ Индипендънт “ означи нощес, че принцът, който като член на кралското семейство няма право да прави политически изказвания, е нарекъл Палестина „ страна “ на срещата си с Абас. Тези думи на Уилям, съгласно вестника, може да провокират яд у управляващите на Израел. Англия, се споделя в обявата, не е признала палестинските територии за страна.-->
 Принц Уилям с неспокойствие в палестинските територии БГНЕС
Уилям означи, че споделя вярата на палестинския президент за определяне на дълготраен мир в Близкия изток. Така той извърши и пожеланието на израелския президент Реувен Ривлин, който ден по-рано се обърна към английския принц с молба да изрази пред палестинския водач обръщение с апел за мир.
 
След тази среща Уилям посети палестинския бежански лагер Джалазон, намиращ се недалече от Рамала, където спря в локалната здравна клиника и учебното заведение, ръководени от филантропичната организация на Организация на обединените нации - ЮНРУА. Той беседва с възпитаници. Палестински охранители с автомати стояха по покривите на близките здания, тъй като регионът постоянно е сцена на конфликти и кървави произшествия поради съседството на лагера с огромно израелско населено място на окупираната палестинска земя.
 Принц Уилям с неспокойствие в палестинските територии БГНЕС
Принцът призна, че това посещаване е породило у него доста мощни страсти.
 
„ Моето обръщение довечера е, че вие не сте забравени. За мен е доста мощно прекарване да се срещна с вас и с други палестинци на Западния бряг и да чуя вашите разкази. Надявам се моето посещаване тук, където виждам провокациите, пред които сте изправени, да способства за подсилване на връзките на другарство и взаимно почитание сред палестинците и английския народ “, сподели Уилям в слово на градинско празненство в английското консулство в Ерусалим късно нощес.
 
Принц Уилям е на 5-дневно посещаване в Близкия изток, което стартира с аудиенция в Йордания. Днес той ще посети светите места в Източен Ерусалим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР