Британският принц Хари обяви, че само ден преди нахлуването в

...
Британският принц Хари обяви, че само ден преди нахлуването в
Коментари Харесай

Принц Хари предупредил шефа на Туитър преди нахлуването в Капитолия |

Британският принц Хари разгласи, че единствено ден преди нахлуването в Капитолия на 6 януари тази година е предизвестил основният изпълнителен шеф на " Туитър " Джак Дорси за политически безредици в Съединени американски щати.

" Предупредих го, че платформата му разрешава подготвянето на прелом ", сподели Хари по време на софтуерен конгрес, където бе измежду представителите.

" Имейлът бе изпратен предния ден. А след това това се случи и от този момент не сме се чували ", сподели херцогът на Съсекс.

Хари приказва по време на панел, отдаден на дезинформацията в обществените медии и омразата в мрежата.

Главният изпълнителен шеф на " Туитър " досега не е коментирал обществено това изявление.

Хари взе присъединяване във форума онлайн, посредством видео чат. Той бе показан като " съоснователят на организацията " Арчиуел " (Archewell) ". Това е организация, която двамата със брачната половинка му Меган Маркъл основаха след преместването си в Съединени американски щати.

Херцогът даде за образец и персоналния си опит с омразата в обществените мрежи. Според него фирмите притежатели на тези мрежи не вършат задоволително, с цел да спрат разпространяването на дезинформация. По думите му интернет " се дефинира от ненавист, разделяне и неистини " и " това не може да бъде вярно ".

Участието на Хари във видео конференцията идва единствено две седмици, откакто компания за разбор на данни разгласи, че зад 70% от мненията с детайл на ненавист по адрес на Хари и Меган са генерирани от едвам 55 Туитър акаунта.

Междувременно, в Съединени американски щати към момента тече следствието на протеста в Капитолия. Тогава навалица поддръжници на Доналд Тръмп нахлу в постройката в столицата Вашингтон и прекъсна формалното засвидетелствуване на успеха на Джо Байдън в конкуренцията за Белия дом. Над 670 души са упрекнати за присъединяване в тези дейности. Сред тях са някогашен прессекретар на Белия дом, почитан политически консултант и персонални асистенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР