Британският премиер Тереза Мей смята да обяви оставката си на

...
Британският премиер Тереза Мей смята да обяви оставката си на
Коментари Харесай

Тереза Мей подава оставка на 24 май

Британският министър председател Тереза Мей счита да разгласи оставката си на 24 май. Това оповестява в днешния си брой в. " Таймс ". Според източници на издавнието Мей е взела дефинитивно решение да се отдръпна поради отпора, който среща от министрите си против нейната позиция за Брекзит.

Според вестника, тя може да разгласи за отдръпването си от поста на плануваната за петък среща с Греъм Брейди - ръководител на " Комитета 1922 ", сплотяващ депутати от Консервативната партия и решителен въпросите по избора или промяната на водача на партията.

" Дейли телеграф " прибавя, че доста поддръжници на Мей са й отказали поддръжка, откакто във вторник тя даде обещание пред депутатите, че те ще могат да гласоподават за осъществяване на втори референдум за Брекзит, в случай че поддържат съглашение с Европейски Съюз.

В държавното управление, това е провокирало същински потрес у някои министри и на съвещание на кабинета по въпроса за Брекзит такава опция не е била утвърдена.

Редица министри, в това число тези на вътрешните и на външните работи и по въпросите за Шотландия, се пробвали персонално да доведат до знанието на Тереза Мей своята позиция и поискали среща с нея. Тя обаче отказала. Тогава последвала оставката на Андреа Ледсъм - лидерка на Камарата на общините и всъщност персонален представител на Мей в долната камара на Народното събрание. В писмо до премиерката тя изрази противоречие с курса ѝ по въпроса за развода с Европейски Съюз.

Телевизия " Скай нюз " допусна, че тази оставка може да е смъртоносният удар за премиерството на Мей.

Всички без изключение английски вестници през днешния ден споделят мнението, че тя изцяло е изгубила надзор над ситуацията и не изключват, че оставането ѝ на постовете на водач на консерваторите и на държавното управление е въпрос на часове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР