Британският премиер Тереза Мей си върна контрола върху решаващите преговори

...
Британският премиер Тереза Мей си върна контрола върху решаващите преговори
Коментари Харесай

Лондонски вестник: Тереза Мей подкопава позициите на министъра за Брекзит Доминик Рааб

Британският министър председател Тереза Мей си върна контрола върху решаващите договаряния с Брюксел, откакто държавното управление разгласява своя проект за излизане на Англия от Европейския съюз (Брекзит), написа в. "Гардиън ".

Мей разгласи, че към този момент тя, а не новият й министър за Брекзит Доминик Рааб, ще води значимите договаряния с Европейски Съюз. Рааб, който беше назначен преди две седмици, ще дава отговор за вътрешните мерки, планирането при положение на липса на договорка и законодателството, показва изданието.

С този ход министър председателят на Обединеното кралство укрепва своето ръководство и се стреми да постави завършек на съперничествата, които подкопават нейната тактика за овакантяване на Европейски Съюз, отбелязва в. "Файненшъл таймс ". Министър-председателят разгласи смяната в документално заявление до депутатите, в което също по този начин ги уведоми, че министерството за Брекзита, което през последните месеци работеше по тактика, паралелна на тази на Мей, към този момент няма да играе толкоз значима роля. Така в последния стадий от договарянията за Брекзит властта ще бъде съсредоточена в ръцете на министър-председателя и нейния основен консултант по въпросите на Европейски Съюз Оливър Робинс. Решението на Мей цели да бъде комплициран завършек на ожесточената битка за въздействие в държавното управление, довела този месец до оставката на предходния министър за Брекзита Дейвид Дейвис, разяснява вестникът.

Според евроскептиците този ход подкопава позицията на новия министър за Брекзита. Високопоставен чиновник обаче сподели, че смяната отразява действителната обстановка в държавното управление - такава, каквато е от доста месеци. По думите му Рааб в действителност ще има по-голяма роля в договарянията от своя предходник Дейвис, написа "Таймс ".

В. "Индипендънт " оповестява, че стартира акция в поддръжка на това точно британците да имат право да кажат последната дума по въпроса за излизането от Европейски Съюз. Каквото и да се случи в идните месеци, ние се придържаме към уговорката си към читателите да резервираме салдото и да представяме голям брой разнообразни гледни точки. Но считаме, че е вярно да има референдум за окончателното съглашение, акцентира изданието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР