Британският премиер Тереза Мей ще трябва да се раздели с

...
Британският премиер Тереза Мей ще трябва да се раздели с
Коментари Харесай

Още един от министрите на Тереза Мей аут от кабинета

Британският министър председател Тереза Мей ще би трябвало да се раздели с втори член на кабинета си единствено в границите на няколко дни. Миналата седмица от поста си потегли шефът на военното ведомство Майкъл Фалън. Сега английският министър по въпросите на интернационалното развиване Прити Пател разгласи в публично известие, че подава оставка, съобщи БГНЕС.

" Поднасям извиненията си на вас и на държавното управление, за това, което стана и депозирам оставка ", се споделя в текста на известието. По-нататък тя изяснява, че въпреки дейностите й да са били водени от най-хубави подбуди, те не съответствали на стандартите за бистрота и неприкритост, за които тя самата е призовавала. Пател разгласи, че оттук насетне ще се концентрира върху работата си на народен представител.

Причина за нейната неизбежна оставка стана разкритието, че тя е нарушила разпоредбите за държание като министър. По време на двуседмична отмора със фамилията си в Израел през август, тя е провела 12 срещи с израелски публични лица, в това число премиера Бенямин Нетаняху, без да уведоми за това нито английското външно министерство, нито премиера и без надлежно, да получи позволение за такива контакти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР