Британският премиер Тереза Мей отказа да отхвърли варианта за оставане

...
Британският премиер Тереза Мей отказа да отхвърли варианта за оставане
Коментари Харесай

Тереза Мей не пожела да влиза в подробности за бъдещето на Brexit

Британският министър председател Тереза Мей отхвърли да отхвърли разновидността за оставане на Англия в единния пазар на Европейския съюз и уреждането на общи митнически цени с Брюксел, заобикаляйки опитите на английските депутати да разнищят тактиката ѝ за Брекзит, написа английският вестник The Times, представен от Агенция " Фокус ".
Пред английския парламент Мей даде обещание да контракти с Брюксел положително съглашение за Англия за излизане от Европейски Съюз, без обаче да минава избрани граници. След остри въпроси, и на моменти враждебни, от личните си депутати на задните редове в Народното събрание, английският министър председател заобиколи въпроси свързани с митническия съюз, регулациите и преходния интервал, преди основната среща на кабинета за Brexit в резиденцията на английския министър председател Чекърс в четвъртък (5 юли).
Запитана от консервативния народен представител Сър Бил Кеш дали ще отхвърли " неуместните " информации, че държавното управление може да обмисли " някаква форма на легално връщане " в единния пазар, Тереза Май отхвърли само формалното участие в Европейското икономическо пространство (ЕИП). " Оставането в ЕИП не е правилно, тъй като то, и в частност формата, който Европейската комисия предлага, не би дало отговор на вота на референдума и гласа на английския народ ", съобщи английският министър председател. Мей не отхвърли, че държавното управление ѝ в този момент се стреми към норвежкия модел на съдействие в единния пазар, каквито информации се появиха в медиите.
Когато консервативният депутатът Джейкъб Рийс-Мог запита Тереза Мей дали би удостоверила, че Англия ще напусне митническия съюз на Европейски Съюз, след края на преходния интервал и че няма да бъде вързана към същите тарифни ставки върху артикули, като тези, избрани от Европейски Съюз, тя отвърна, че Англия ще напусне, отказвайки да отговори на втората част от въпроса. Тя също заобиколи въпрос от лейбъристкия народен представител Пат МакФадън за това дали е подготвена да удължи преходния интервал след Brexit.
Британският министър председател беше на чуване в Долната камара на Народното събрание, с цел да рапортува за резултатите от срещата на върха в Брюксел през миналата седмица. Въпреки това, тя беше засипана с въпроси за нейните проекти и за това по какъв начин счита да сплоти кабинета си зад тактика, която да бъде основа на договарянията с Европейски Съюз.
Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин атакува Тереза Мей, заявявайки че нейното мнение е било от близо 2 000 думи, само че в него съвсем не са се загатнали никакви проекти за Brexit. " Всичко, което министър-председателят споделя във връзка с Brexit, е, " Имаме потребност от изясненост за бъдещите ни връзки ". Да, имаме: чакаме от близо две години за изясненост от това държавно управление ", съобщи лейбъристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР