Британският премиер Тереза Мей не смята за правилно Великобритания да

...
Британският премиер Тереза Мей не смята за правилно Великобритания да
Коментари Харесай

Тереза Мей е против Великобритания да участва в евроизборите

Британският министър председател Тереза Мей не счита за вярно Англия да взе участие в изборите за Европейски парламент, планувани за края на май.
 Европейски Съюз е подготвен да отсрочи Брекзит до 22 май, само че при едно изискване  Лондон и Брюксел отново умуват за Брекзит, Корбин желае различно съглашение
Това стана ясно от конференцията ѝ след срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел нощес, с което в действителност се разгласи против вероятността за дълго отсрочване на процеса на развода с Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Приетото единомислещо от водачите решение планува и опция за дълго отсрочване като една от вариантите, ако английският парламент другата седмица утвърди съглашението за Брекзит.

" Аз съм твърдо уверена, че би било погрешно да молим хората във Англия да вземат участие в тези избори три години откакто те гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз ", заяви Мей.

Тя се изрече и против концепцията за анулация на Брекзит, която набира известност във Англия. " Не мисля, че би трябвало да анулираме процедурата по член 50 ", уточни тя, като още веднъж се базира на решението, взето от народа на референдума.

Министър-председателят обаче даде обещание да постави всички старания, с цел да подсигурява отсрочен Брекзит със съглашение.

Мей означи, че Европейски Съюз е дал юридически гаранции, че използването на така наречен защитен механизъм за границата с Ирландия ще носи краткотраен темперамент и добави, че е съгласувала тези гаранции с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер предходната седмица. " Това би трябвало да даде спомагателна убеденост на Народното събрание, че в този малко евентуален случай, когато защитният механизъм бъде употребен, това ще бъде единствено краткотрайно и че Англия и Европейски Съюз неотложно ще стартират работа по замяната на механизма с различни съглашения до края на декември 2020 година ", уточни министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР