Британският премиер Тереза Мей беше категорична, че руската държава стои

...
Британският премиер Тереза Мей беше категорична, че руската държава стои
Коментари Харесай

Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, обяви Тереза Мей

Британският министър председател Тереза Мей беше безапелационна, че съветската страна стои зад отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия по-рано тази година в британския град Солсбъри, като съобщи, че се надява интернационалната общественост " в този момент ясно да види отговорността, която лежи на плещите на Русия и ще работи по съответния метод ", оповестяват английските медии.

Говорейки в английския парламент малко след разкритието, че двамата обвинени, упрекнати в скрит план за убийството на Скрипал, са чиновници на съветското военно разузнаване , Тереза Мей сподели пред депутатите, че желае Москва да работи като " виновен член на интернационалната общественост " и да дава отговор за дейностите на съветското военно разузнаване (ГРУ).

 Британската прокуратура упрекна двама руснаци за отравянето на Скрипал
Британската прокуратура упрекна двама руснаци за отравянето на Скрипал

За Александър Петров и Руслан Боширов е издадена заповед за арест

По-рано през днешния ден английски прокурори повдигнаха обвинявания на двама руснаци за скрит план за убийството на Скрипал със смъртоносното нервнопаралитично вещество новичок.

Тереза Мей добави, че Обединеното кралство няма да изпраща на Москва публично искане за арестуването и екстрадицията на двамата упрекнати руснаци Александър Петров и Руслан Боширов, защото това не е нормална процедура със страните, чиято конституция не разрешава да екстрадират свои жители.

Британският министър председател отбелязала обаче, че са били издадени европейска заповед за арест и Червена бюлетина от Интерпол за двамата руснаци , които съгласно английските управляващи са офицери от ГРУ. В случай, че изоставен Русия, те ще бъдат задържани , добави тя.

Бившият външен министър Борис Джонсън разяснява в Народното събрание, че " отвратителното " държание на Русия би трябвало да бъде наказано от интернационалната общественост, а от Шотландската национална партия допълниха, че нападението против Скрипал е " нелегално потребление на мощ " на английска територия от страна на съветската страна.

 Нищо не приказват на Русия имената на мъжете, упрекнати за Скрипал Обновена
Нищо не приказват на Русия имената на мъжете, упрекнати за Скрипал

Захарова прикани британците да спрат с операциите и да минат към практическо съдействие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР