Британският премиер Риши Сунак назначи бившия премиер Дейвид Камерън да

...
Британският премиер Риши Сунак назначи бившия премиер Дейвид Камерън да
Коментари Харесай

Сунак назначава бившия премиер Дейвид Камерън за външен министър при промени в кабинета на Обединеното кралство

Британският министър председател Риши Сунак назначи някогашния министър председател Дейвид Камерън да поеме външнополитическото досие на Обединеното кралство по време на измененията в кабинета в понеделник, първата смяна на държавното управление на Сунак от встъпването му в служба през октомври 2022 година Той също по този начин уволни противоречивия вътрешен министър Суела Бравърман, заменяйки я с външен министър Джеймс Клевърли.

Бившият министър председател на Англия Дейвид Камерън беше разгласен за нов външен министър на страната в понеделник в изненадващо предопределение от премиера Риши Сунак, откакто реалокира висшия си екип.

Камерън беше водач на Англия от 2010 до 2016 година, преди да напусне поста след референдума за Брекзит. Неочакваното му завръщане на предната линия на английската политика идва, откакто той прекара последните седем години в писане на записките си и гонене на бизнес ползи, в това число в Greensill Capital, финансова компания, която по-късно се срина.

Сунак също уволни спорния вътрешен министър Суела Браверман като той трансформира топ екипа си преди общите избори, които се чакат идната година, като я заменя с някогашния външен министър Джеймс Клевърли.

Сунак беше подложена на възходящ напън да уволни Бравърман, прям десен, откакто критиците я упрекнаха в повишение на напрежението по време на седмици на противоречиви пропалестински демонстрации и контрапротести във Англия.

След уволнението си Брейвърман сподели, че „ беше най-голямата привилегия в живота ми да послужвам като министър на вътрешните работи “.

„ Ще имам още какво да кажа навреме “, добави тя.

Уволнението идва, когато ръководещите консерватори потвърдиха, че е в ход огромна смяна на висшите министри на Сунак – първата му, откогато стана водач на страната на 25 октомври 2022 година

„ Тук започваме ”, сподели партията в X, някогашен Twitter.

„ Днес @RishiSunak укрепва своя екип в държавното управление, с цел да дава дълготрайни решения за по-светло бъдеще. Очаквайте най-новото. "

Промените, които би трябвало да бъдат оповестени до сутринта, се очакваше да възнаградят лоялните последователи и по-младите изгряващи депутати, откакто съвсем 14 години на власт се отразиха на известността на торите.

The партията изостава от главната лейбъристка съпротива с двуцифрени маржове от самото начало на ръководство на Сунак и е необятно предсказано, че ще загуби идващите избори през идната година.

Брейвърман предизвикваше несъгласия през целия си мандат, заемайки твърда позиция във връзка с имиграцията по-специално и постоянно се намесва в въпроси на по този начин наречените културни войни, които се считат за делене на електората.

Десницата атакува критиците си като демократични „ уокери, които ядат тофу “, като сподели малко откакто беше назначена, че изпращането на търсещи леговище в Руанда е нейната " фантазия " и " фикс идея ".

Но нейната позиция ставаше все по-несъстоятелна, откакто предходната седмица тя написа избухлива публикация във вестник, явно без утвърждението на Сунак, обвинявайки полицията в пристрастия към левите дела. Тя беше упрекната за подклаждане на напрежението в бъдеще за уикенда на митинги против войната на Израел в Газа, който съответства с събитията в Деня на примирието и провокира апели тя да бъде уволнена.

(FRANCE 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР