Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Украйна може да бъде принудена да сключи „лошо мирно споразумение“

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е изрази през днешния ден опасения, че е допустимо върху Украйна да бъде оказан напън да се съгласи да подписа спокойно съглашение с Русия, което не е в полза на Киев, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6124
Според него сходна стъпка би могла да бъде подхваната предвид на икономическите последствия, които Европа претърпява в резултат на войната.  

„ Твърде доста страни споделят, че това е европейска война, която е ненужми затова ще се усилва натискът украинците да бъдат насърчени - а може би принудени - да реализират неприятен мир “, съобщи Джонсън пред медии в столицата на Руанда Кигали, където взе участие в среща на Общността на нациите.

Той сподели, че в случай че съветският президент Владимир Путин успее да реализира задачите си в Украйна, това би имало рискови последствия за интернационалната сигурност и би довело до „ икономическа злополука в дълготраен проект “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР