Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън представи нов законопроект, който според него ще отключи потенциала на Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е означи втората годишнина от Брекзит, изтъквайки икономическите благоприятни условия, които има страната му отвън Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес. Англия публично напусна Европейски Съюз на 31 януари 2020 година, макар че още 11 месеца продължи да е част от икономическите структури на блока.

Оттогава разтърсванията, провокирани от пандемията от ковид, прикриват икономическите последствия от слагането на завършек на търговията без цени и ограничавания с Европейски Съюз, най-големия стопански сътрудник на Англия. Британската стопанска система в този момент пораства, откакто поради пандемията и локдауна беше в криза, само че комерсиалния продан с Европейски Съюз спадна, откакто поради Брекзит бяха въведени митнически инспекции и други търговски бариери, отбелязва АП.

Джонсън през днешния ден се зарече да отключи капацитета на Брекзит и показа законопроект, наименуван "Свободите на Брекзита ". Според държавното управление той ще понижи бюрокрацията за английските бизнеси посредством ремонти в закони, останали от времето, когато Англия членуваше в Европейски Съюз.

"Във всички сфери, в които Англия е мощна - в кибер сферата, изкуствения разсъдък, във всички високи технологии на бъдещето - ще се уверим, че вършим нещата по друг метод и по-добре, където това е належащо ", сподели Джонсън, посещавайки намиращия се източно от Лондон град Тилбъри - едно от най-натоварените английски пристанища. Той даде обещание да направи Англия "най-доброто място за правене на бизнес и вложение ", с помощта на свободата, която има.

Правителството също по този начин даде обещание тази седмица да даде дълго чакани детайлности за проектите си за издигане като цяло на страната на по-високо ниво посредством разширение на икономическите благоприятни условия за подценявани райони.

Противници на премиера настояват, че законопроектът единствено ще разреши на държавното управление по-лесно да трансформира законите без утвърждението на Народното събрание или че просто е опит за отклонение на вниманието от абсурда "партигейт ", провокиран от извършени в нарушаване на разпоредбите за локдаун държавни празненства, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР