Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън не може да обещае, че до края на годината ще има успешна ваксина срещу коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е сподели през днешния ден, че не може да обещае, че до края на годината ще има сполучлива ваксина против COVID-19, съобщи Ройтерс.

"Да кажа, че съм 100 % сигурен, че ще имаме ваксина тази година или следващата година, е, уви, просто пресилване. Още не сме на този стадий ", сподели министър председателят.

Изявлението му последва новината на министерството на бизнеса, че страната е подписала две покупко-продажби за доставка на ваксини против COVID-19. Едната с фирмите Пфайзер (Pfizer Inc) и БиоНТех (BioNTech) ще обезпечи на страната 30 милиона дози от тяхната пробна взаимна ваксина. С френската група Валнева (Valneva) пък е подписана кардинална договорка за 60 милиона дози ваксина с алтернатива за още 40 милиона дози, в случай че при тестванията тя се окаже сигурна.

Обнадеждаващи резултати от разработваната в Оксфорд ваксина за COVID-19

Същевременно в Москва ръководителят на Руския върховен фонд, финансиращ създаването на съветска ваксина против ковид - Кирил Дмитриев, сподели, че страната се надява да създаде с сътрудници към 200 милиона дози ваксина тази година, съобщи Франс прес.

Той сподели, че първият етап на клиничните проучвания в Русия към този момент е завършил и вторият би трябвало да приключи на 3 август. Според съветския представител третият етап на тестванията би трябвало да се организира по едно и също време на съветска територия и в още няколко страни, като Турция и Обединените арабски емирства, а също и в няколко африкански страни. Очаква се той да завърши със сертификация на имунизацията още през август и тогава да стартира всеобщо произвеждане, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР