Британският премиер Борис Джонсън свиква тази сутрин спешно заседание, на

...
Британският премиер Борис Джонсън свиква тази сутрин спешно заседание, на
Коментари Харесай

Британският премиер свика спешно съвещание

Британският министър председател Борис Джонсън привиква тази заран незабавно съвещание, на което ще се разиска положението на интернационалните въздушни известия на страна в светлината на вълната от забрани за полети до и от Англия, оповестена от доста страни за да се спре разпространяването на новия вариант на ковид, плъзнал необятно из страната, съобщи Ройтерс, цитирайки говорителка на премиера.

" Премиерът ще ръководи съвещанието на групата за незабавно реагиране КОБРА. В момента към този момент са в ход и други срещи по въпроса, които ще продължат и на следващия ден, с цел да бъдат готови солидни ответни проекти ", сподели говорителката. Британското държавно управление разгласи още по-строги ограничавания в Лондон и Южна Англия, с цел да ограничи разпространяването на новия вариант на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вече десетки страни, в това число и европейски, оповестиха, че стопират всички полети до и от Англия, а някои не одобряват и идващи с други транспортни средства оттова. След като нощес Франция забрани за 48 часа идването на всевъзможни пасажери по въздух, море и с влакове през тунела под Ламанша, английските управляващи затвориха фериботния терминал на пристанище Довър на Ламанша, където към този момент бяха почнали да се събират големи опашки от коли и пасажери, искащи да прекосят водната бариера към континента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР