Британският премиер Борис Джонсън ще помоли хората да работят от

...
Британският премиер Борис Джонсън ще помоли хората да работят от
Коментари Харесай

Великобритания отново затяга мерките срещу COVID-19

Британският министър председател Борис Джонсън ще помоли хората да работят от у дома и ще наложи нови ограничавания на пъбовете, питейните заведения и заведенията за хранене на Острова, в опит да се оправи с ускоряващата се втора вълна от COVID-19.

Днес той ще направи две поредни обръщения, първо към Народното събрание в 11:30 ч., а по-късно към нацията в 19:00 ч. локално време, по време на които ще разгласи детайлности за новите рестрикции.

„ Знаем, че няма да е елементарно, само че би трябвало да предприемем по-нататъшни дейности, с цел да направляваме възраждането на случаите на вируса и да защитим Националната здравна работа “, се чака да каже Джонсън съгласно фрагменти от речта му, публикувани от пресслужбата му на улица „ Даунинг “ 10.

Пред „ Би Би Си “ ръководителят на английския кабинет Майкъл Гоув разяснява, че хората ще бъдат насърчени да работят от домовете си в случаите, в които това е допустимо, а заведенията за публично хранене ще би трябвало да затварят най-късно в 22:00 часа, като това условие ще влезе в действие от четвъртък. Освен това ще бъде анулирано и допускането на аудитория до спортни събития, което бе планувано да се случи от 1 октомври.

Мерките се стягат още веднъж, откакто през вчерашния ден няколко английски лекари предизвестиха за експоненциален растеж на умрелите от новия ковид.

Кметът на столицата Лондон, Садик Хан, съобщи, че се е договорил с ръководители на локални препоръки и специалисти в региона на публичното здраве за налагане на спомагателни ограничавания, които да предотвратят основаването на огнища на болестта.

Приблизително 6 хиляди новозаразени записва Англия през всяко денонощие от последната към една седмица насам. Страната разгласи четвърта степен на предизвестие, което значи, че разпространяването е „ високо или пораства експоненциално “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР