Британският премиер Борис Джонсън ще каже на колегите си, западните

...
Британският премиер Борис Джонсън ще каже на колегите си, западните
Коментари Харесай

Джонсън: Само огромната солидарност пред лицето на руската агресия може да предотврати опустошителен конфликт в Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън ще каже на сътрудниците си, западните водачи, че единствено голямата взаимност пред лицето на съветската експанзия може да предотврати унищожителен спор в Украйна, заяви " Гардиън ".

В петък вечерта Министерството на външните работи разгласи, че английското посолство в Киев " краткотрайно " ще се реалокира в Лвов в западната част на Украйна.

Джонсън разиска рецесията с редица западни водачи през последните дни и ще организира срещи в Мюнхен в събота.

 В забележки, оповестени от " Даунинг стрийт " преди пътуването си, Джонсън споделя: " Все още има късмет да се избегне излишно клане, само че това ще изисква голяма демонстрация на западна взаимност оттатък всичко, което сме виждали в най-новата история. Съюзниците би трябвало да приказват с един глас, с цел да подчертаят на президента Владимир Путин високата цена, която той ще заплати за всяка последваща съветска инвазия в Украйна. Това е посланието, което ще отнеса в Мюнхен през днешния ден, до момента в който удвояваме напъните си да предотвратим сериозна неточност, която би опустошила Украйна, Русия и останалата част от Европа.

Правителството изготви пакет от наказания, подготвени да бъдат приложени против Русия при положение на ескалация на спора.

Обединеното кралство постоянно е упреквано, че е осигурило добър банкет за активите на богати руснаци, свързани с Кремъл. Министърът на вътрешните работи Прити Пател разгласи в четвъртък, че приключва " златните " визи за вложители от равнище 1, които разрешават на богати чужденци да аплайват за поданство, като част от " възобновена принуда против измамите и противозаконните финанси " - ход, който необятно се преглежда като затваряне на входен път, употребен от съветски олигарси.

Западни публични лица намекнаха в петък, че могат да бъдат въведени наказания против Русия при положение на кибер, паравоенна или друга неконвенционална офанзива против Украйна, поръчана от Кремъл.

Това разгласи в речта си и американският президент Джо Байдън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР