Британският премиер Борис Джонсън претърпя тежко поражение тази нощ в

...
Британският премиер Борис Джонсън претърпя тежко поражение тази нощ в
Коментари Харесай

Борис Джонсън претърпя поражение в дебата с депутатите противници на Брексит без сделка

Британският министър председател Борис Джонсън претърпя тежко проваляне тази нощ в Народното събрание в незабавния спор, препоръчан от група депутати, които желаят да блокират напускането на Европейски Съюз без съглашение с Европейския съюз, оповестяват международните организации.
Депутатите поемат надзор над работата на Народното събрание, с цел да се опълчват на Брексит без договорка и да изискат ново отсрочване на периода за излизане на Англия от Европейския съюз. Такъв текст бе утвърден с 328 гласа "за ", а 301 депутати гласоподаваха срещу.
"За " гласоподаваха и депутати от опозицията, и от ръководещата партия, които са срещу излизане от Европейски Съюз без съглашение.
Премиерът Джонсън остава на твърдата си позиция, че Англия ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври, в случай че би трябвало и без съглашение. Според него, в случай че депутатите гласоподават за ново отсрочване на Брексит, единственият излаз ще са предварителни избори.

По-рано довечера ръководителят на английската Камара на общините Джон Бъркоу утвърди провеждането на незабавен спор за Брексит, който бе препоръчан от група депутати, които желаят да блокират напускането на Европейски Съюз без договорка.

Предложението бе импортирано от депутата Оливър Летуин, който съобщи, че поради суспендирането на Народното събрание разискването на въпроса дали той приема Брексит без договорка е станало незабавно. Няколко консерватори също поддържаха предлагането за ексклузивен спор.
Депутатите възнамеряват да изземат контрола върху парламентарния дневен ред през днешния ден и да се опитат да прокарат законопроект, принуждаващ премиера Борис Джонсън да желае отсрочване на Брексит. Според наблюдаващи държавното управление ще загуби парламентарния избор.

Всичките 21 депутати консерватори, които гласоподаваха срещу държавното управление на премиера Борис Джонсън и поддържаха предлагането за определяне на надзор над работата на Народното събрание, с цел да се опитат да блокират Брекзит без договорка, са изключени от партията. Това съобщи Ройтерс, като се базира на представени от Би Би Си държавни източници.
В тази група са някогашният финансов министър Филип Хамънд и Никълъс Соумс, внукът на някогашния министър председател Уинстън Чърчил, прибавя Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР