Британският премиер Борис Джонсън пренебрегва новите призиви да се оттегли

...
Британският премиер Борис Джонсън пренебрегва новите призиви да се оттегли
Коментари Харесай

В Лондон продължават да валят оставки, Джонсън обаче не се оттегля засега

Британският министър председател Борис Джонсън подценява новите апели да се отдръпна по време на вълна от оставки в неговото държавно управление, като съобщи през днешния ден, че това би било " безконтролно " поради натиска на вътрешните проблеми и войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Наблюдавам проблемите, пред които е изправена страната [...] следя най-голямата война в Европа от 80 години ", сподели той пред комисия в Камарата на общините. " И не мога и посмъртно [...] да приема, че би било отговорно просто да си потегли ", гласят думите му. Пред комисията Джонсън сподели, че " никой в тази страна не желае политиците да се занимават с избирателен инженеринг " и че ръководещите би трябвало да продължат " да служат на гласоподавателите и да вземат решение проблемите, които са значими за тях ".

Междувременно заместник-министърът на износа и равенството Майк Фреър разгласи, че напуща държавното управление с обяснението, че не може повече да отстоява политика, с която е несъгласен, предава Българска телеграфна агенция. Той се оплака също, че в страната се основава конюнктура на неприязън към ЛГБТ+ общността.

Консерваторът Марк Лоугън, частен парламентарен секретар към Службата за Северна Ирландия, също сподели, че подава оставка. От поста си на частен парламентарен секретар за министерството на финансите се отдръпна и консервативният народен представител Крейг Уилямс.

Ройтерс добави, че се чака довечера министри от държавното управление на Джонсън да го убеждават да подаде оставка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР