Британският премиер Борис Джонсън планира до края на юли да

...
Британският премиер Борис Джонсън планира до края на юли да
Коментари Харесай

Великобритания планира до края на юли да приключи с ваксинирането

Британският министър председател Борис Джонсън възнамерява до края на юли да бъдат имунизирани всички пълнолетни във Англия, което ще улесни завръщането към естествен метод на живот, съобщи БНР.

Повече от 17 милиона британци към този момент получиха първа доза ваксина, откогато стартира програмата за всеобщо имунизиране през декември. Борис Джонсън обаче желае „ програмата да бъде осъществена по-бързо и да стигне по-далеч “, по неговите думи. Той означи, че срокът за имунизиране на всички пълнолетни до края на юли ще разреши по-бърза отбрана на уязвимите хора и облекчение на локдауна в страната. Предишните проекти на държавното управление бяха това да стане до септември.

Ръководителят на националното опазване на здравето сър Саймън Стивънс сподели, че има сигнали, че всеобщото имунизиране води до намаляването на броя на постъпващите в лечебни заведения. Днес Джонсън ще организира последна среща на кабинета за облекчение на строгите ограничения, преди на следващия ден да изложи обществено по този начин наречената „ пътна карта “ за излизане от локдауна. Това ще стане първо в Камарата на общините и по-късно на специфична конференция. Независимо от оптимистичните вести, се чака методът на държавното управление да бъде доста внимателен. Предполага се, че облекчаването на рестриктивните мерки ще стартира на 8 март със завръщането на децата в учебните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР