Британският премиер Борис Джонсън отправи призив към сънародниците си да

...
Британският премиер Борис Джонсън отправи призив към сънародниците си да
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова британците да върнат децата си на училище


Британският министър председател Борис Джонсън насочи апел към сънародниците си да върнат децата си на учебно заведение от септември, след края на лятната почивка. Още преди седмица той акцентира, че главен приоритет на управляващите все още е нормализирането на образователния развой, което е и стъпка към възобновяване на страната и нейната стопанска система в изискванията на коронакриза.

Британският министър председател насочи своя апел, откакто негови медицински съветници предизвестиха през уикенда, че за учениците е по-рисковано да имат пропуски в образованието си, в сравнение с да се заразят с ковид.

Рискът от заразяване в учебно заведение е доста дребен и е надалеч по-вредно за развиването на децата и за тяхното здраве и благоденствие да продължат да не вървят на учебно заведение, увери Джонсън в изказване. Той прикани британците да върнат децата си в клас, " с цел да учат и да бъдат със своите другари ". Нищо няма да има по-голям резултат върху възможностите на нашите деца в живота от това да се върнат на учебно заведение, акцентира английският министър председател.

Училищата във Англия затвориха през март, като бе направено изключение за децата на работещите в основни браншове, и отвориха още веднъж през юни за дребен брой възпитаници.

Според изследване на публичното мнение, резултатите от което бяха оповестени при започване на месеца, 57 % от британците считат, че децата би трябвало да се върнат в клас от септември, а на противоположното мнение са единствено 25 на 100 от техните сънародници, написа Ройтерс.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР