Британският премиер Борис Джонсън обяви нови ограничения за предотвратяване на

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви нови ограничения за предотвратяване на
Коментари Харесай

Джонсън: Ограниченията не са връщане към пълната карантина от март

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи нови ограничавания за попречване на втора вълна от пандемията от Covid-19. Очаква се ограниченията, измежду които разширение на носенето на маски, в това число от личния състав в магазините, и вечерен час за заведенията, да останат в действие 6 месеца.

Джонсън съобщи пред депутатите, че втората вълна от пандемия е напълно действителна и в този момент е моментът за дейности. На фона на упованията, че може да се стигне до втора общонационална карантина той съобщи:

" Искам да подчертая, че това никога не значи връщане към цялостната карантина от март. Не инструктираме хората да останат по домовете си. Училищата и университетите остават отворени ".

Премиерът съобщи, че още веднъж се приканват хората да работят от у дома, там където това е допустимо. Пъбовете, питейните заведения и заведенията за хранене ще затварят най-късно в 22.00 часа и ще се обслужват клиенти единствено на маса. Разширява се носенето на маски, което в този момент ще включва всички магазини и такситата. Остава в действие правилото да не се събират повече от 6 души на едно място, като се отстраняват изключенията, като да вземем за пример при спортни занимания навън. Намалява се броят на гостите за женитба от 30 на 15. Планираното допускане на хора по стадионите от 1 октомври, както и събирания в конферентни центрове, се отсрочва. Предвиждат се санкции на нарушителите на новите правила.

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър съобщи, че поддържа по-строгите ограничения, тъй като те са в полза на здравето на нацията, само че отново подлага на критика държавното управление за безредна и неразбираема политика.Той напомни, че преди месец управляващите енергично приканиха хората да не върнат по работните си места, а в този момент още веднъж ги карат да работят от у дома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР