Британският премиер Борис Джонсън настоя, че Шотландската национална партия трябва

...
Британският премиер Борис Джонсън настоя, че Шотландската национална партия трябва
Коментари Харесай

Джонсън настоя националистите в Шотландия да спрат да се опитват да разбият Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън настоя, че Шотландската национална партия би трябвало да спре да се пробва да разрушава Обединеното кралство и да се концентрира повече върху реализирането на политика за хората в Шотландия , оповестява " Ройтерс ".

" Смятам, че Шотландската национална партия би трябвало да се концентрира повече върху постигането на вътрешните цели на хората в Шотландия и по-малко върху разбиването на нашето Обединено кралство ", посочи Джонсън пред английския парламент.
 Стърджън зове Джонсън да договаря за референдум за самостоятелност на Шотландия
Стърджън зове Джонсън да договаря за референдум за самостоятелност на Шотландия

Шотландците разполагали с " явен либерален мандат "

Междувременно английското държавно управление отхвърли в публично изказване настояванията за провеждането на нов референдум за самостоятелност след Брекзит на първия министър на Шотландия Никола Стърджън, която също по този начин е водач на Шотландската национална партия, акцентирайки, че това щяло да бъде " нездравословно разпръскване " и щяло да подкопае резултата от последния референдум за самостоятелност преди пет години .

Стърджън, която оглавява държавно управление с висока автономност в Единбург, съобщи по-рано през днешния ден, че има нов мандат да изиска нов референдум за самостоятелност, откакто завоюва най-вече места в Шотландия на парламентарните избори през предходната седмица.

" Втори референдум за самостоятелност през идната година би бил нездравословно разпръскване ", настоя английското държавно управление, допълвайки: " Това би подкопало решителния резултат от референдума през 2014 година и обещанието, направено на шотландския народ, че това гласоподаване е един път за потомство . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР