Британският премиер Борис Джонсън нанесе корекция в кабинета си, премествайки

...
Британският премиер Борис Джонсън нанесе корекция в кабинета си, премествайки
Коментари Харесай

Политическо разместване: Британският външен министър стана вицепремиер

Британският министър председател Борис Джонсън нанесе промяна в кабинета си, премествайки Доминик Рааб от поста на външен министър на този на вицепремиер и министър на правораздаването.

Рааб, който срещна рецензии за метода на отиграване на изтеглянето на Обединеното кралство от Афганистан, бе разгласен и за лорд-канцлер при пренареждането на върха, написа CNN.

Бившият министър на външните работи бе на отмора в Гърция сега, в който талибаните поеха надзор над азиатската страна. Той се сблъска с претенции за оставка, откакто сподели, че малко преди рухването на Кабул, помолил заместител да се свърже незабавно с външния министър на Афганистан по отношение на евакуацията на преводачи, работили с английските въоръжени сили. Обаждането обаче по този начин и не се случило.

Освен това Рааб опроверга изказванията, че бил забелязан да релаксира на плажа в деня на рухването на Кабул. Неговото място във външното министерство ще бъде заето от Лиз Тръс, която ще остане и министър по въпросите за дамите и равенството.

Робърт Бъкланд на собствен ред се отдръпва от позицията на министър на правораздаването, с цел да я отстъпи на Рааб. Робърт Джерик стопира да бъде министър на жилищата, общностите и локалното ръководство, с цел да бъде сменен от Майкъл Гоув, който дружно с Джонсън управлява акцията за Брекзит през 2016 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР