Британският премиер Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула

...
Британският премиер Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС си дадоха срок до неделя да решат ще има ли сделка

Британският министър председател Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се споразумяха нощес, че до неделя би трябвало да вземат "твърдо решение " за бъдещето на договарянията за комерсиалните връзки сред Англия и Европейски Съюз след Брексит. Това заяви почитан източник от Даунинг стрийт в изказване, изпратено до медиите минути откакто Джонсън напусна централата на Европейска комисия в Брюксел след среща с Фон дер Лайен, оповестиха международните организации.

Източникът уточни, че двамата са имали "откровен диалог " по време на тричасовата работна вечеря, само че са открили, че сред двете страни "продължават да съществуват доста съществени различия ".

Джонсън и Фон дер Лайен "се договориха за продължение на полемиките през идващите няколко дни сред преговорните екипи ", добави източникът, представен от Ройтерс. Планирано е към този момент, че още преди обед основните договарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост, които участваха на вечерята, ще възобновят договарянията.

"Премиерът не желае да остави неизследван нито веднъж към допустима договорка. Премиерът и фон дер Лайен се договориха, че до неделя би трябвало да бъде взето твърдо решение за бъдещето на договарянията ", добави той. Но както уточни английският източник източник, „ Джонсън не желае да остави неизпитан нито един от вероятните пътища към реализиране на договорка “.

Повече детайлности в действителност излязоха за менюто на вечерята, включващо чорба от тиква и миди за предястие, калкан с картофено пюре, уасаби и зеленчуци за главно ядене и торта „ Павлова “ за десерт.

Борис Джонсън остана да пренощува в Брюксел.

Днес в белгийската столица се събират водачите на страните членки на Европейски Съюз, които ще бъдат осведомени от Урсула фон дер Лайен за хода на договарянията. Не се чака те да разискват или да вземат решения по Брексит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР