Британският парламент поднови работата си днес, след решението на Върховния

...
Британският парламент поднови работата си днес, след решението на Върховния
Коментари Харесай

Британският парламент поднови работата си

Британският парламент възобнови работата си през днешния ден, след решението на Върховния съд, че разпускането му за 5 седмици е нелегално.
Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу приветства депутатите и означи, че така наречен „ пророгация “ е била " заличена " от формалната документи на Камарата на общините.
Джон Бъркоу също по този начин акцентира, че по време на предстоящото послание на премиера Борис Джонсън по-късно денем няма да има време за въпроси от страна на депутатите, съобщи БНР.
Борси Джонсън напусна предварително Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк и се завърна в Лондон, с цел да изнесе тирада пред върналите се на работа английски депутати.
Междувременно неговата говорителка съобщи, че Борис Джонсън няма да желае удължение на периода за Брекзит и към момента е решен да изведен Англия от Европейски Съюз на 31-ви октомври.
Тя добави, че министър председателят има цялостно доверие в основния прокурор Джефри Кокс и че нито един чиновник или министър не е предложил своята оставка поради решението на Върховния съд, че разпускането на Народното събрание от Борси Джонсън е било нелегално.
От Даунинг Стрийт 10 потвърдиха, че по-късно денем Борси Джонсън ще направи изказване пред английския парламент по отношение на вчерашното решение на Върховния съд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР