Британският опозиционен лидер Джеръми Корбин се очаква да подкрепи оставането

...
Британският опозиционен лидер Джеръми Корбин се очаква да подкрепи оставането
Коментари Харесай

Лейбъристка партия може да подкрепи оставането на Великобритания в митническия съюз на ЕС

Британският опозиционен водач Джеръми Корбин се чака да поддържа оставането на Англия в митническия съюз на Европейски Съюз, съобщи „ Ройтерс “.

Този ход може да докара до загуба на поддръжка за английския министър председател Тереза Мей, която е подложена на напън от дребна група от проевропейски настроените членове на ръководещата Консервативна партия, които са срещу по този начин нареченият „ корав Брекзит “.

Мей изключи опцията за опазване на митническия съюз с Европейски Съюз след Брекзит, тъй като това би било попречило на Англия да контракти нови търговски съглашения с бързо разрастващите се международни стопански системи като Китай и Индия.

Министърът по въпросите на Брекзит в лейбъристкото държавно управление в сянка Киър Стармър съобщи в неделя, че партията му ще поддържа единомислещо оставането на Англия в митническия съюз на Европейски Съюз, в случай че завоюва нужната власт.

Въпреки това, към момента има подозрения към окончателната позиция на Корбин, който до скоро заявяваше, че избира Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз.

„ Ще има хора, които ще ви споделят, че Брекзит е злополука за тази страни, а други ще настояват, че Брекзит ще сътвори повече благоприятни условия и ще усъвършенства изискванията на живот в страната. Истината е по-проста и тя е в нашите ръце. Брекзит е това, което ние създадем от него “, написа в извадки от речта на Корбин.

„ Лейбъристката партия ще се споразумее за нови и мощни връзки с единния пазар, които включват безтарифен достъп до него и отбрана на съществуващите права и стандарти “, се споделя в още в речта на Корбин.

Привържениците на Брекзит не престават да настоявам, че сключването на нови търговски покупко-продажби със разнообразни страни по света е една от най-големите евентуални облаги от напускането на Европейски Съюз.

Ако вместо това Англия остане в митническия съюз на Европейски Съюз, тя би могла да избегне тарифните бариери за своя експорт към единния пазар и рискът от връщането на „ твърда граница “ сред Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит, вероятност, която тормози Дъблин и Белфаст.

Според последни изследвания на публичното мнение във Англия, лейбъристите имат минимална преднина пред консерваторите, само че по сходство на своите политически съперници, партията на Корбин остава разграничена по въпроса за Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР