Британският наемник Хари Грег, който се биеше на страната на

...
Британският наемник Хари Грег, който се биеше на страната на
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Британски наемник се самоуби след завръщането си от Украйна

Британският наемник Хари Грег, който се биеше на страната на въоръжените сили на Украйна, посегна на живота си заради посттравматичен стрес след завръщането си от фронта. Това заяви вестник The Daily Telegraph, базирайки се на фамилията му, съобщи ТАСС.

Според изданието 25-годишният Грег се е самоубил през декември 2023 година, откакто се върнал от Украйна. Британецът, който не е имал военно образование, решил да отиде да се бие на страната на украинските въоръжени сили, откакто слушал реч на тогавашния английски външен министър Лиз Тръс, която споделила, че всеки, който направи това, ще се причисли към „ борбата за народна власт ". Вестникът прецизира, че при завръщането си в родината Грег страдал от посттравматично стресово разстройство, а семейството му не успяло да му окаже нужната помощ.

На 7 март Следствения комитет на Русия заяви, че е обявил за търсене над 700 чужденци, воюващи във въоръжените сили на Украйна, измежду които жители на Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Румъния. През юли 2023 година съветското министерство на защитата заяви, че от 24 февруари 2022 година общо 11 675 задгранични наемници от 84 страни са пристигнали публично в Украйна за присъединяване във военните дейности на страната на украинските въоръжени сили. Най-многобройни са групите от Полша (над 2600 души), Съединени американски щати и Канада (900 или повече) и Грузия (над 800 души). Украинската страна към този момент е изгубила повече от 4800 наемници, други 4800 са избягали от територията на Украйна.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР